Foto: SVT

Förslag om att sälja hälften av Ekerö Bostäder

Uppdaterad
Publicerad

Med några timmars varsel meddelade ordförande i Ekerö kommunstyrelsen oppositionen om att de vill sälja hälften av Ekerö Bostäder. Något som röstats ned i en folkomröstning 2012.

Kommunstyrelsens ordförande i Ekerö, Adam Reuterskiöld (M) meddelade i morse att han vill utreda om att sälja 49 procent av Ekerö Bostäder till Heimstaden Bostad AB. Detta i strid mot en tidigare folkomröstning från 2012, där en majoritet röstade mot försäljningen.

Heimstaden erbjuder 567,6 miljoner kronor för att ingå i partnerskap med Ekerö Bostäder, som i dagsläget har 821 lägenheter i Ekerö kommun.

Kort varsel

– Adam ringde i morse och sa att han meddelat mig och Miljöpartiets gruppledare om förslaget, efter ett möte de haft igår, säger Hanna Svensson (S) oppositionskommunalråd i Ekerö kommunstyrelse, och fortsätter:

– Vi är negativa till en utförsäljning för vi tror att det är bra att vi har ett fastighetsbolag som ägs av kommunen. Vi är i dag i behov av hyresrätter, inte minst för alla asylsökande, men också för unga som vill flytta hemifrån.

Kommunstyrelsen håller möte klockan 16 i dag där de första stegen tas mot beslut om försäljning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer