Ett hål i ett dörrfönster i flerbostadshuset där skottlossningen skedde natten till lördagen. Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

Man ihjälskjuten i Sätra – två personer anhållna

Uppdaterad
Publicerad

En person har dött efter att ha skjutits inomhus i Sätra i södra Stockholm under natten till lördagen. Mannen fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda, skriver TT. De två män som är skäligen misstänkta för brottet är nu anhållna.

Vid 4-tiden natten till lördagen larmades polisen till Sätra i södra Stockholm. Där hade en person, född på 90-talet, blivit skjuten inomhus i ett flerbostadshus.

Strax innan klockan 8 meddelade polisen att de har gripit två män, skäligen misstänkta för försök till mord.

Morden i Sätra

– Några fler uppgifter om dem har jag inte, säger Per Fahlström, presstalesperson för Stockholmspolisen.

Vid 9-tiden bekräftar polisen på sin hemsida att den skjutna personen har avlidit och att anhöriga är underrättade, samt att brottsrubriceringen har ändrats till mord.

Vid 13-tiden meddelade polisen att de två gripna personerna nu är anhållna.

”Hörde flera skott”

Polisen är väldigt förtegen om ärendet och vill inte lämna några uppgifter om vare sig den mördade eller eventuella misstänkta.

– Vi har en pågående insats och arbetar för fullt där ute, sa Lena Baakki, vakthavande befäl på polisen, till SVT Nyheter tidigare under morgonen.

Polisen har spärrat av och letat med hundar i bostadsområdet. De gör även andra utredningsåtgärder, bland annat dörrknackning.

Brinnande bil i närheten

Enligt vittnesuppgifter ska en bil ha hörts köra från platsen i hög fart efter skottlossningen.

– Jag pratade med ett vittne som sa att hon hörde flera skott och att de blev väckta av att bilen körde därifrån i väldigt snabb fart, säger Marco Blomberg, frilansfotograf på platsen.

Polisen säger att det i närområdet har anträffats en brinnande bil, men de kan ännu inte säga om den kan kopplas till mordet. Vid lunchtid genomför polisen en teknisk undersökning i området där bilen påträffats.

– Området är avspärrat för teknisk undersökning, för att se om bilen kan sättas samman med skjutningen, säger Per Fahlström.

Enligt uppgift till SVT Nyheter ska det i bilen ha funnits ett vapen. Men det är inget som polisen kan bekräfta.

Hundpatrull söker igenom platsen där den brända bilen påträffats.

Polisen undersöker kopplingar dubbelmordet

Så sent som i torsdags hittades två misstänkt mördade personer i ett källarutrymme i Sätra. Det är oklart om nattens skottlossning har någon koppling till det.

– Vi tittar på om det finns kopplingar till det såklart, det gör man alltid. Men om det finns en koppling är inget jag kan kommentera, säger Per Fahlström.

Efter det misstänkta dubbelmordet i torsdags ökades den polisiära närvaron i området. Hur såg bevakningen ut i natt?

– Jag kan inte svara på hur många patruller som fanns på plats under natten, det är ett stort område, säger Per Fahlström.

Vad gör ni för att se till att det inte händer igen i natt eller i morgon natt?

– Vi jobbar hårt för att försöka reda ut så mycket som möjligt om vad som hänt och vad som är orsak till det som hänt. Vi ökar den polisiära närvaron av två skäl, dels i trygghetsskapande syfte och dels för att finnas på plats för att kunna ta emot information.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Morden i Sätra

Mer i ämnet