Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens kriminaltekniker letade fortfarande efter spår, tre dagar efter den kraftiga explosionen på Södermalm. Foto: Sanna Lüning, SVT

Oklart när de boende får flytta hem efter explosionen på Södermalm

Uppdaterad
Publicerad

Det är fortfarande oklart hur stora skadorna är efter explosionen på Södermalm i fredags natt. Polisavspärrningarna är kvar och bostadsbolaget har ännu inte fått komma in och inspektera.

Det var natten mellan fredag och lördag, precis vid midnatt, som det skedde en kraftig explosion på Södermalm. Smällen hördes enligt många vittnesmål över större delen stadsdelen, och även i andra delar av staden.

Det visade sig vara någon form av sprängladdning som placerats i en port till ett bostadshus på Barnängsgatan. De boende har evakuerats och det är oklart när de kan flytta hem igen. Hör mer i videon ovan.

Boende i Solna har återvänt efter explosion

Sprängningen på Södermalm skedde bara ett dygn efter liknande explosion i Huvudsta i Solna. Polisen utreder om de hänger ihop.

I Solna tog polisen bort avspärrningarna på fredagen och de boende har kunnat flytta hem igen. Men söndersprängda fönster och altandörrar måste lagas eller bytas ut, och lägenhetsdörrar i den aktuella porten har redan bytts ut, skriver bostadsrättsföreningen på sin hemsida.

Stockholms stads krisstödjare kommer att vara på plats på Södermalm under måndagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.