Foto: Johan Nilsson/TT

Fortfarande ingen gripen för skottlossning i Spånga

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har fortfarande inte hittat någon skadad eller misstänkt efter skottlossningen i Spånga under fredagen.

– Vi har inlett en teknisk undersökning och inväntar resultaten just nu och än så länge har vi inte påträffat någon målsägande, säger Åsa Wallentin vid polisens ledningscentral.

Det var igår kväll vid niotiden som polisen fick larm om en misstänkt skottlossning i Spånga. När polisen kom dit hittades en tomhylsa och vad man tror är blodspår.

– Vi har inte påträffat någon målsägande eller skadade personer, sa Mats Almquist, vakthavande befäl på Stockholmspolisen under fredagskvällen.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter spärrades korsningen mellan Logvägen och Dagsverksvägen av flera polispatruller som befann sig på platsen.

Brann i närheten

Klockan 04:20 på lördagsmorgonen brann det utanför en port i Bromsten, i närheten av platsen där skottlossningen ska ha skett. Polis, ambulans och räddningstjänst åkte till platsen och branden kunde snabbt släckas.

– Ingen har skadats och just nu är det oklart om det finns något samband mellan branden och skottlossningen från igår kväll, säger Åsa Wallentin från polisens ledningscentral. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.