Ett persontåg har krockat med en stridsfordon och spårat ur i närheten av Trosa i Södermanland på tisdagseftermiddagen. Fyra personer är skadade, tre från försvarsmakten och en på tåget. Foto: TT

Fortsatt allvarligt skadeläge efter tågolycka

Uppdaterad
Publicerad

Läget för den person som flögs med helikopter till Karolinska universitetssjukhuset efter tågolyckan i närheten av Vagnhärad i går är fortsatt allvarligt, men stabilt, meddelar sjukhusets presstjänst.

Olyckan inträffade när ett SJ-tåg kolliderade med ett stridsfordon. Efter kollisionen spårade tåget delvis ur.

Fyra personer skadades i kollisionen, tre av dem befann sig i stridsfordonet och är anställda vid Södra skånska regementet P7. Den fjärde personen var lokföraren, som tillsammans med två av personerna i stridsfordonet klarade sig med lindriga skador.

Hur olyckan gick till är oklart, men polisen har inlett en förundersökning om arbetsmiljöbrott och vårdslöshet i trafik. Militärfordonet är taget i beslag för en undersökning. Statens haverikommission har underrättats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stridsfordon krockade med tåg

Mer i ämnet