Det brinner fortfarande kraftigt i ett över 4 000 kvadratmeter stort område i Skrubba i Tyresö. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Fortsatt rök från stor flisbrand i Tyresö

Uppdaterad
Publicerad

Flisbranden är under kontroll i det 4 000 kvadratmeter stora området i Skrubba på Tyresö, utanför Stockholm, det meddelar räddningstjänsten.

– Men det kommer fortfarande ligga att pyra i flera dagar, säger Per Pettersson, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Ett 30-tal brandmän har bekämpat branden sedan 20-tiden på torsdagskvällen, men från och med klockan 04 på fredagsmorgonen minskas styrkan till 10–12 personer. Det handlar om ett stort upplag där man förvarar och flisar upp fällt virke.

– Det händer inte så mycket, mer än att vi håller det nere. Röken är konstant, den har varit likadan hela tiden, sa Hans Eriksson, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar till TT vid klockan 03.

Oklart om branden är under kontroll

Branden är inringad och det finns ingen risk för spridning till skog i närheten. Klockan 07.30 är det sex personer från räddningstjänst på plats.

– Det kommer att pyra och ryka i flera dagar och även lukta. Nu kommer vi lämna över ansvaret på entreprenörerna och kommunerna, säger Per Pettersson, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar till SVT.

Polisen larmades även till platsen, men om något brott misstänks är oklart i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.