Den misstänkta mordplatsen och handskar som hittades i septiktanken i Nacka. Foto: Polisens förundersökningsprotokoll

Man frias för dödskjutning i Nacka

Uppdaterad
Publicerad

En 28-årig man frias för ett mord i oktober i fjol, då en man sköts till döds i Nacka utanför Stockholm, meddelar Nacka tingsrätt. Fallet har fått stor uppmärksamhet efter att kroppen hittades av förbipasserande i Knivsta.

Det var i oktober 2019 som en förbipasserande hittade kroppen på en villatomt i Ledinge utanför Knivsta. Offret ska enligt obduktionen ha skjutits i huvudet på nära håll.

Mordet ska enligt åtalet ha skett i Saltsjö-Boo i Stockholm län och därefter flyttats och dumpats flera mil norrut, utanför Knivsta.

Under fredagen kom domen mot den huvudmisstänkta mannen. Nacka tingsrätt friar honom för mord men dömer honom för narkotikabrott och ringa vapenbrott.

I domslutet står att det finns en rad omständigheter som talar för att det var den misstänkte 28-åringen som sköt, men att bevisningen inte räcker för att utesluta att det kan ha varit någon annan gärningsman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.