Friidrottsstjärnan Linda Haglund död

Uppdaterad
Publicerad

Linda Haglund avled i lördags på Södersjukhuset i Stockholm. Haglund, som blev 59 år, var en av Sveriges mest folkkära idrottare och vann sju SM-guld på 100 meter och fem guld på 200 meter.

Det var i måndags som den före detta friidrottstjärnan Linda Haglund fördes till sjukhus med ambulans efter att ha känt sig allmänt dålig och haft smärtor i ryggen under en längre tid.

– Vi trodde att det berodde på gamla skador och all träning. Men när det blev förvärrat i måndags åkte vi in till intensiven, säger Jimmy Haglund till SVT Sport.

Läs mer om Linda Haglunds liv och bortgång i SVT Sport.

Linda Haglunds liv och karriär

Linda Haglund föddes i Enskede 1956 och har deltagit vid OS i München 1972, i Montreal 1976 och i Moskva 1980. Bästa OS-placeringen var fjärdeplatsen i hennes sista olympiska spel.

Hon tog guld på 60 meter vid inomhus-EM 1976, fyra gånger tog Haglund också silver i inomhus-EM.

Hennes personliga rekord på 100 meter, 11,16 sekunder, står sig fortfarande som svenskt rekord, samma sak gäller tiden 22,82 på 200 meter.

På senare år deltog Linda Haglund i Mästarnas mästare 2012 och dessförinnan i TV4:s ”Let's dance” 2009.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.