Gymmets svar – stänger av dopade personer i två år

Publicerad

Många gymkedjor arbetar med metoden 100% Ren Hårdträning för att upptäcka dopade besökare. Metoden är en viktig del, och ett nära samarbete med polisen. På Friskis & Svettis råder nolltolerans, och där väntar avstängning i två år – för personer som testat positivt i dopningstest. Andra gymkedjor har sina egna policyer.

– Ser vi att någon växer snabbt under kort tid så ska personen testas, säger Josefin Engfelt, pr-ansvarig och projekledare för Noll kropphets på Friskis & Svettis i Stockholm.

I videon berättar Friskis & Svettis hur de jobbar mot dopning.

100% Ren Hårdträning

  • Arbetsmetoden 100% Ren Hårdträning har utvecklats av Stad (Stockholm förebygger alkohol- och drogproblem) vid Region Stockholm och Karolinska Institutet.
  • Den syftar till att minska användningen av och tillgången till anabola androgena steroider (AAS) och andra dopningspreparat på träningsanläggningar.

Källa: 100% Ren Hårdtränings hemsida

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.