På alla stadens träningsanläggningar sitter informationslappar till besökarna. I videoklippet förklarar Karin Ernlund (C), gruppledare och idrottsborgarråd i Stockholms stad, hur äldre och andra riskgrupper kan träna under rådande omständigheter. Foto: Pia Heick/SVT

Missnöje när äldre avråds från träningshallar

Publicerad

Stockholms stad har satt upp lappar i alla sim- och idrottsanläggningar som uppmanar äldre över 70 år att inte komma dit och träna. Men restriktionerna är inte uppskattade av alla.

– Vi har fått rapporter om att våra informationslappar på vissa anläggningar har rivits ner och också att det har väckt en viss irritation att vi har satt upp den här vädjan, säger Karin Ernlund (C), gruppledare och idrottsborgarråd i Stockholms stad.

Stockholms stad uppmanar äldre över 70 år att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och träna utomhus.

Detta gäller på Stockholms stads träningsanläggningar

Stadens sim- och idrottshallar är öppna som vanligt, men många aktiviteter har flyttat utomhus eller på annat sätt anpassats för att minska smittspridningen. Förbudet för sammankomster med över 50 personer gäller inte sim- och idrottshallar.

Den som har förkylningssymptom, även lindriga, uppmanas att stanna hemma. Även personer över 70 år och andra riskgrupper uppmanas att träna utomhus istället.

Den som är över 70 eller i riskgrupp har möjlighet att pausa sitt träningskort på Stockholms stads anläggningar.

(1 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.