Foto: Privat

Två anhållna efter brand i flerfamiljshus i centrala Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Det brann i ett flerfamiljshus på Södermalm i Stockholm sent under onsdagskvällen. Två personer skadades och fördes till sjukhus, och totalt tio enheter jobbade med att släcka branden. De två skadade greps senare under natten till torsdagen och är anhållna misstänkta för branden.

Storstockholms räddningscentral fick strax innan 22-tiden på onsdagskvällen in flera samtal om att det brann i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Götgatan på Södermalm.

Väl på plats kunde de konstatera att det rörde sig om en fullt utvecklad brand i en lägenhet på sjunde våningen, som också är husets högsta våning.

– På platsen hittar vi två personer som är skadade. De omhändertas av ambulanssjukvården, säger Emil Skoglund, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Två gripna

Räddningstjänsten bedömde att det fanns en spridningsrisk. Totalt var tio släckande enheter på platsen och vid 23-tiden kunde man konstatera att branden var släckt.

De två personerna som skadats i branden greps och anhölls senare, misstänkta för grov allmänfarlig vårdslöshet. Enligt polisen var en var de misstänkta fortfarande kvar på sjukhus på torsdagseftermiddagen.

En förundersökning har inletts och delar av byggnaden är avstängd för teknisk undersökning under torsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.