• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Snöveltorp, Öbonäs, Kårtorp och omkringliggande områden i Norrköpings kommun. Det brinner i en avfallsanläggning med kraftig rökutveckling som följd. Alla i områdena uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Visa alla (2)

Fullt utvecklad radhusbrand i Botkyrka

Publicerad

En fullt utvecklad brand rasar i en radhuslänga om fem hus i Botkyrka. Larmet kom in till SOS Alarm klockan 10.58 på torsdagen och en stor insats med räddningstjänst, ambulans och polis finns på platsen.
En förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet har inletts.

– Bostäderna är utrymda och evakuerade. Vi har 14 enheter på plats som främst jobbar med att begränsa branden, säger Jonas Andersson, yttre befäl på Södertörns brandförsvarsförbund.

Det är mittenhuset i en radhuslänga med fem hus som brinner. Det finns ingen misstanke om vad som orsakat branden och det finns inte heller uppgifter om några skadade.

Strax innan klockan ett på eftermiddagen hade man lyckats förhindra ytterligare spridning av branden.

– Det ser bättre ut nu. Man har fått god effekt på släckningsarbetet och man har lyckats förhindra brandspridning. Jag kan inte säga att branden är under kontroll, men vi ser optimistiskt på det fortsatta arbetet. Vi räknar med att vara kvar i ytterligare ungefär fyra timmar.

På platsen ser man en stor rökpelare från huset och polisen har spärrat av området och arbetar med gasmasker. Rökpelaren syns på flera kilometers avstånd.

– Det är en del som har fått vård och hjälp av ambulanspersonal på plats, men som jag uppfattar det ska ingen ha blivit allvarligt skadad, säger SVT:s utsände på plats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer