Många protesterade i höstas mot hyreshöjningen för bowlinghallen. Foto: privat

Funktionshindrades bowlinghall blir kvar

Publicerad

Bowling Bull i Jakobsberg blir kvar. Ett nytt hyreskontrakt på åtta år är klart mellan bostadsbolaget och bowlingägaren. Det här gläder användarna av hallen – pensionärer, handikappföreningar och ungdomsverksamheter.

Verksamheten var hotad efter att det kommunala fastighetsbolaget Järfällahus ville höja hyran rejält. Det ledde till stora protester från olika föreningar i höstas.

Men nu har alltså det kommunala bostadsbolaget och bowlingägaren kommit överens.

– Jag är glad att vi kunnat nå en överenskommelse med Bowling Bull, säger Björn Lindforss, Järfällahus styrelseordförande.

– Vi är angelägna om att verksamheten, som samlar bland annat äldre och paraidrottare, ska kunna fortsätta även under kommande år. Nu har vi försäkrat oss om att det blir möjligt.

Bowlingklubben BK Bus som bland annat engagerar barn och ungdomar med funktionshinder är också nöjda.

– Våra ungdomar har svårt att ta sig till nya ställen på grund av sina funktionshinder, så vi är jätteglada, säger Laila Gyllefors som är föreningens kontaktperson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer