Både bilen som polisen följde efter och tre polisbilar skadades när den misstänkta rattfylleristen stoppades i Järfälla. Foto: Brottsplats Sthlm

Fyra bilar skadade efter polisjakt

Uppdaterad
Publicerad

Fyra bilar skadades när polisen stoppade en misstänkt rattfull förare i Järfälla utanför Stockholm.

– Jag vet inte exakt hur stoppet gick till men jag vet att fyra bilar fick skador, säger Towe Hägg, presstalesperson på polisen, till SVT Nyheter.

Det var klockan 23.08 på tisdagskvällen som polisen skulle kontrollera en personbil med stulna registreringskyltar i Barkarby i Järfälla kommun utanför Stockholm. Men föraren stannade inte utan körde i stället vidare mot E18.

Väl vid E18 körde föraren ut i fel färdriktning på motorvägen och polisen fick då avbryta efterföljandet. Kort senare fick de syn på samma bil igen på Kaptensvägen och återupptog jakten.

Tre polisbilar skadade

På Majorsvägen i Järfälla fick de till sist stopp på bilen – men då först efter att tre polisbilar och bilen de följde efter fått skador. Exakt hur bilarna skadas kunde inte Towe Hägg, presstalesperson på polisen, svara på.

– De flesta stannar när polisen gör stopptecken. De flesta stopp och kontroller går som de ska men den här gången valde föraren att inte stanna, säger hon.

Föraren, en man i 50-årsåldern, är nu misstänkt för trafikbrott och rattfylleri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.