En av bilarna som var inblandade i olyckan. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Fyra till sjukhus efter biljakt i Tensta

Uppdaterad
Publicerad

En bil som förföljdes av polis i Tensta krockade med en polisbil och två andra fordon på fredagen. Fyra personer har förts till sjukhus och en polis är skadad efter händelsen.

Händelsen inträffade vid 14.20 på fredagseftermiddagen. En polisbil hade under en tid följt efter en misstänkt bil i Tensta i nordvästra Stockholm, när föraren försökte köra ifrån patrullen.

– Fordonsförarna försökte undkomma och det blev ett förföljande. Vakthavande befäl beslutade att man skulle avbryta förföljandet. Man fortsatte då att åka efter men inte för att stoppa bilen, säger Sven-Erik Olsson vid polisens ledningscentral.

– Någon minut senare såg patrullen ett dammoln längre fram på gatan. Då hade fordonet kört in i en polisbil som var där i ett annat ärende, fortsätter Sven-Erik Olsson.

Körde in i tre bilar

I samband med att bilen körde in i polisbilen, krockade den med ytterligare två fordon. Fyra personer som satt i en av privatbilarna har förts till sjukhus för kontroll. Ingen är allvarligt skadad, enligt polisen.

En av poliserna i den påkörda polisbilen skadades i ansiktet.

– Det är oklart om man behöver uppsöka sjukhus, säger Sven-Erik Olsson.

Tre personer gripna

Tre personer har gripits, misstänkta för grov vårdslöshet i trafik. Polisen har skickat en hundpatrull till platsen för att söka efter ett föremål som kan ha kastats ur bilen.

– Det finns uppgift om att man har slängt något föremål från bilen, säger Sven-Erik Olsson.

Handlar det om narkotika?

– Vet inte, men det ligger nära till hands att det är det.

Bilen där de gripna personerna befann sig är beslagtagen. Skadade fordon har bärgats från platsen, uppger polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.