Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör grannen Nora berätta om sista mötet med kvinnan som dödades dagens efter. Foto: Frida Jareteg/SVT

Fyrabarnsmamman mördades i sitt hem – hade sökt hjälp hos kurator

Uppdaterad
Publicerad

På påskaftonen väcktes grannarna av barnens hjärtskärande skrik i trapphuset. En mamma i 30-årsåldern hade mördats i sitt eget hem, i ett flerfamiljshus i Flemingsberg. Nu framkommer uppgifter om att kvinnan hade sökt hjälp för att lämna den våldsamma mannen innan mordet.

Maken, som nu sitter häktad för mordet, har erkänt men hävdar tillfällig psykisk störning. Han har i ett tidigare förhållande anmälts för grov kvinnofridskränkning, men utredningen lades ner när kvinnan inte längre ville medverka.

Hade pratat med kurator

Kvinnan som mördades i Flemingsberg hade fyra barn tillsammans med mannen. Dagen innan mordet ska kvinnan enligt uppgift ha sagt till mannen att hon ville lämna honom.

Enligt en källa hade hon haft kontakt med en kurator och även fått en tid hos familjerätten, men aldrig gått dit. En kurator har tystnadsplikt, men om det framkommer i samtalen att barn far illa har kuratorn skyldighet att orosanmäla till socialtjänsten. Men i det här fallet tyder SVT:s uppgifter på att socialtjänsten inte haft någon kännedom om familjen.

Barnen LVU-placerade

Fyra barn har mist sin mamma, ingen av dem har hunnit fylla 10 år. De är nu LVU-placerade och det framkommer i beslutet att barnens beteenden inte bara kan hänga ihop med den traumatiska förmiddagen under påskhelgen utan måste ha förelegat sedan tidigare.

SVT har sökt åklagaren samt mannens försvarare utan resultat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.