Gallerian utrymdes efter larm om misstänkt föremål

Uppdaterad
Publicerad

Gallerian på Hamngatan i Stockholm fick utrymmas under tisdagseftermiddagen då polisen larmats om ett misstänkt föremål.

– Vi har startat en utrymning tillsammans med ordningsvakterna då vi anträffat ett föremål som inte går att säga att det är ofarligt, säger Towe Hägg, presskommunikatör hos polisens ledningscentral i Stockholm.

Tekniker från polisens nationella bombskydd kallades till platsen för att undersöka föremålet. Vid kvart i tre efter den första besiktningen ansågs det tillräckligt säkert att flytta på det misstänkta föremålet för att undersöka den ytterligare på en annan plats, bekräftar polisen.

– Två män har även gripits och båda misstänkts för olovlig hantering av explosiva varor, säger Towe Hägg.

Vid 21-tiden meddelade polisen att en av männen ska ha anhållits på sannolika skäl misstänkt för olovlig hantering av explosiva varorefter förhör. Den andra mannen har släppts men misstanken mot honom kvarstår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.