Enligt uppgifter till SVT Nyheter var bråket en uppgörelse med koppling till Stockholmsfotbollen. Foto: Läsarbild

En till sjukhus efter gängbråk i centrala Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Två gäng slogs, kastade fyrverkerier och smällare vid en uteservering i centrala Stockholm, på lördagskvällen. Enligt uppgifter till SVT Nyheter rör det sig om en uppgörelse mellan gäng inför Stockholmsderbyt i fotboll som spelas på söndagen. En person har förts till sjukhus med ambulans.

Polisen fick under lördagskvällen in flera samtal om stök vid Odenplan. Flera personer hade drabbat samman i ett slagsmål där det även kastats fyrverkerier och smällare.

Vandaliserad uteservering

Ett vittne, som vill vara anonymt, berättar för SVT Nyheter hur drygt 20 män klev ur bilar, ett kvarter norr om puben Flying horse. Därefter ska gruppen ha närmat sig puben.

– Jag förstod att något var på gång, säger vittnet.

När hon kom fram till puben såg hon att uteserveringen var vandaliserad.

Person förd till sjukhuset

En person är skadad och har förts till sjukhus med ambulans, enligt polisen. Det är oklart vilka skador personen har.

– Det låg en man på marken intill uteserveringen som folk hade samlats omkring, säger vittnet.

– En stund efter att jag sett att de parkerade bilarna var borta, såg jag flera polisbilar köra i samma riktning där bilarna var parkerade.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter var bråket en uppgörelse med koppling till Stockholmsfotbollen. På söndagen spelas det allsvenska derbyt mellan AIK och Djurgården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.