Männen som greps i Barcelona har koppling till ett större narkotikabeslut som polisen hittade i Sundbyberg. Foto: Förundersökning/TT

Gängkriminella stockholmare gripna i Spanien

Publicerad

Två personer från nordvästra Stockholm greps i Barcelona tidigare i veckan. De två är misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott och har kopplingar till gängkriminalitet.

– Vi har sökt dem en längre tid och de misstänks tillhöra ett kriminellt nätverk i nordvästra Stockholm. Spansk polis har biträtt oss i arbetet och nu är de gripna, säger Mats Lindström som arbetar mot den grova brottslighet hos polisen i Stockholm nord.

– Bägge de gripna har varit häktade i sin utevaro misstänkta för ett stort knarkbeslag i Sundbyberg. En för synnerligen grovt narkotikabrott och en för grovt narkotikabrott, fortsätter Mats Lindström.

Spansk polis grep de misstänkta männen i Barcelona och en process har påbörjats för att få dem utlämnade till Sverige.

– Vi är väldigt tacksamma för att spanjorerna varit så hjälpsamma och sammanlagt gripit tre personer i ärendet där det bland annat hittades 28 kg amfetamin, säger Mats Lindström.

En av de personer som nu gripits tillhör ett ökänt gäng där flera inblandade har suttit häktade misstänkta för inblandning i flera mord i bland annat Rinkeby och Uppsala. Ingen har dock dömts i dessa fall.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer