Resultatet efter dagens Garnbombning. Foto: Marie Monvall

Garngraffiti i Tantolunden

Uppdaterad
Publicerad

Garnbombning eller Yarnbombing är ett nytt sätt att sprida konst i stan, och det är vad det låter som, spridning av garn. Man stickar eller vikar ihop något som sedan sätts upp på valfritt ställe, liknande graffiti. 

– Det är vad det låter som, ett garn-graffiti-påhitt, säger Marie Monvall som deltog i lördagens Garnbombning.

Cirka tjugo personer i varierande åldrar slöt samman och deltog i dagens garnaktivitet under lördagen i Tantolunden på Södermalm. Förberedelserna har pågått i flera veckor för att skapa de fantastiska garnkonstverken som blev slutresultatet efter fem timmars arbete i parken.  

– Vi samlades och började vid 10-tiden under förmiddagen idag och nu har vi hållt på i drygt fem timmar. Det har varit jättekul. Nu är allt uppsatt och det blev jättevackert, säger Marie Monvall.

”Suttit och virkat och stickat”

Arrangören bakom dagens evenemang är Maria Yvell som driver Virka Dynet Runt. Hon lockade folk till parken genom sociala medier och känner sig mycket nöjd med resultatet. 

– Dagens grupp bestod av en kille och en massa tjejer. Folk har kommit och gått, suttit och vikat och stickat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.