Foto: TT

Gratisbroddar till äldre har tagit slut

Publicerad

Den svåra halkan på många av stadens gångbanor och trottoarer gjorde att stadsdelen Liljeholmen-Hägersten bestämde sig för att dela ut gratis broddar till äldre. På fredagen berättar stadsdelen att broddarna nu tagit slut.

Framför allt var det personer som har hemtjänst eller färdtjänst som prioriterades, skrev DN, men alla som är över 65 år kunde hämta ut ett par broddar gratis.

– Vi delar ut broddar tills de tar slut, sa Kerstin Malmport, enhetschef på äldreomsorgens beställningsenhet i Liljeholmen-Hägersten, till tidningen tidigare i veckan men nu är stadsdelens lager slut.

4 000 broddar utdelade i Huddinge

Även i Huddinge kommun kan personer som är äldre än 65 år få gratis broddar. Hittills under hösten och vintern har 4 000 äldre nappat på erbjudandet.

− Jag är verkligen glad att vi nått ut till så många denna vinter. Broddarna är en enkel och kostnadseffektiv åtgärd för att minska risken för fallskador hos våra äldre, säger Karl Henriksson (KD), ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer