En silverfärgad bil körde in i Hallunda centrum under rånet. Foto: Läsarbild

Guldrån i Hallunda centrum – bil körde in i butik

Uppdaterad
Publicerad

Ett flertal maskerade gärningspersoner rånade under förmiddagen en guldbutik i Hallunda centrum utanför Stockholm. Enligt uppgifter till SVT ska en bil ha kört in i skyltfönstret efter att flera maskerade gärningspersoner kommit in i butiken.

– Jag satt en bit bort och plötsligt hörde vi något som lät som flera skott. Det var kaos, det kom rök och folk fick panik och rusade därifrån, säger en man som vill vara anonym.

Enligt mannen ska en silverfärgad bil ha rätt in i en guldbutik i Hallunda centrum.

– Kort därefter sprang det ut fyra beväpnade män ur butiken, de hade påsar i händerna och skrek åt folk att flytta på sig, säger vittnet som uppger att samma butik varit utsatt för rån flera gånger tidigare.

Polisen har flera patruller på plats och även en helikopter är inblandad i sökandet efter en mörk bil som körde från platsen.

– Vi vet inte så mycket i nuläget. Man har letat igenom butiken och pratat med personalen. Just nu är det ganska rörigt, säger Eva Nilsson, presstalesperson på polisen Region Stockholm.

Hallunda centrum utrymt

Polisen skriver på sin hemsida att det rör sig om ett fullbordad rån och en förundersökning om grovt rån är inledd. När rånarna lämnade platsen har även fotanglar kastats ut.

Det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats i samband med händelsen och ingen misstänkt är i nuläget gripen.

Polisen finns på plats för att prata med vittnet och samla in vilka iakttagelser som kan ha gjorts. Hallunda centrum ska nu vara avspärrat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.