De två män som hittades skjutna i Hjulsta i slutet av augusti har kopplingar till ett kriminellt nätverk som ägnat sig åt bedrägerier med Bank-id. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Tre personer omhäktade efter Hjulstaskjutning

Uppdaterad
Publicerad

Tre män blev i dag omhäktade misstänkta för inblandning i ett mord på en 20-årig man i Hjulsta i slutet av sommaren. Ett eventuellt åtal är att vänta tidigast i början av nästa år.

Totalt sitter sju personer mellan 18 och 28 år suttit häktade misstänkte för inblandning i dödsskjutningen. Under torsdagen blev tre av de misstänkta omhäktade vid Solna Tingsrätt och på fredagen ska det hållas ytterligare två omhäktningsförhandlingar.

– Min klient förnekar samtliga brott som han är häktad för. Han tycker naturligtvis att det är jobbigt att vara häktad och hoppas på en skyndsam utredning så att häktestiden inte blir alltför lång, säger advokat Rodney Humphreys, vars klient misstänks för mord och grovt vapenbrott.

Viktor Banke är advokat till en man som misstänks för försök till mord och grovt vapenbrott.

– Min klient förnekar brott och är besviken över att bli omhäktad,

Ett åtal är att vänta tidigast i början av nästa år.

– Det här är en stor utredning och det pågår ett stort antal utredningsåtgärder, säger kammaråklagare Anna Lilje.

Resterande misstänka har inte bestridit häktningen.

Polisens teori är att personerna som blev beskjutna har koppling till den kriminella grupperingen ”de filterlösa” och att de var på jakt efter ett rivaliserande gäng när de sköts. Tensta-grupperingen ”de filterlösa” bildades 2018 som en undergrupp till det kriminella gänget Shottaz, bägge ligger i konflikt med Dödspatrullen och flera av de som misstänks för mordet i Hjulsta har koppling till just Dödspatrullen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.