Hämnd bakom dödsskott i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Hämnd för en tidigare misshandel ska ha legat bakom mordet på en 41-årig man i Lunagaraget i Södertälje i november förra året, skriver Länstidningen Södertälje.

Året innan hade 41-åringen hamnat i bråk med en 40-årig Uppsalabo. Denne har nu åtalats för anstiftan till mord, misstänkt för att ha betalat en 22-åring 200.000 kronor för att mörda 41-åringen, skriver LT.

Enligt åklagarens beskrivning ska 22-åringen med hjälp av bildäck ha stoppat 41-åringens bil när han var på väg in till den privata delen av garaget. I samband med att han gick ut för att flytta däcket ska 22-åringen bland annat ha skjutit honom med två skott i benen. 41-åringen gick till motangrepp med en kniv. När han sedan försökte att fly blev han skjuten i ryggen, misshandlad med pistolkolven och knivhuggen i huvudet.

22-åringen har erkänt skotten men hävdat att en för honom okänd person stått för dödandet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man mördad i Lunagaraget

Mer i ämnet