Tamim Alameddine (MP). Foto: Privat

Han kan ersätta Hersi i Spånga-Tensta

Uppdaterad
Publicerad

25-årige miljöpartisten Tamim Alameddine föreslås bli ny ordförande för Spånga Tensta stadsdelsnämnd efter att Awad Hersi tvingats lämna uppdraget.

Den hårt kritiserade Awad Hersi (MP) tvingades avgå som ordförande för Spånga Tenstas stadsdelsnämnd Awad Hersi för en månad sedan. Han har bland annat anklagats för maktmissbruk och fått så skarp kritik från så många håll att Miljöpartiet till slut bad honom avgå.

Som ny ordförande i stadsdelsnämnen föreslår nu istället Miljöpartiets valberedning 25-årige Tamim Alameddine. Han arbetar idag på Miljöpartiets riksdagskansli och bor i Sköndal.

– Jag är otroligt glad av att vara valberedningens förslag till ordförande i Spånga-Tensta som är en fantastisk stadsdel, rik på mångfald och lokalt företagande, grönområden, föreningsliv och engagerade människor, säger Tamim Alameddine i ett pressmeddelande.

”Bäst lämpad till att göra ett bra jobb i området”

Anders Nilsson är ordförande för valberedningen i Stockholms stad och berättar att de föreslår Tamim Alameddine för att han är kompetent och har erfarenhet inom politik och civilsamhället.

– Han har stor förankring i Miljöpartiet och har dessutom jobbat i Stadshuset med stadsdelsnämndsfrågor och har goda kunskaper och insyn i Spånga Tensta, säger Anders Nilsson.

Men han kommer inte från området?

–  I vanliga fall nominerar vi en person från stadsdelen men med tanke på den senaste situation kring den förra ordföranden Awad Hersi, så valde vi att titta på en kandidat som är bäst lämpad till att göra ett bra jobb i området. Vi har inte tittat på vem som är mest känd i området utan vem kommer att utföra jobbet bäst.

Att valberedningen föreslår Tamim Alameddine är dock ingen garanti att han får jobbet, Miljöpartiets medlemmar beslutar det i en omröstning som ska vara klar 23 november.

Valet av ny ordförande sker genom att Miljöpartiets medlemmar röstar fram personen, antingen på nätet eller på nästa medlemsmöte 23 november.

Förutom Tamim Alameddine så kandiderar även Sus Andersson och Mansur Jama till posten som ordförande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer