Följ med på resan och hör vad passagerarna tycker om operamusiken. Foto: Michelle Derblom Jobe/SVT

Här åker operabussen – ska välkomna stockholmarna tillbaka till kulturen

Uppdaterad
Publicerad

De som brukar ta 4:ans buss om kvällen kan få sig en överraskning, för fram till den 17 oktober kan de råka kliva på en operabuss som trafikerar den slingan. Följ med på en busstur utöver det vanliga.

Fram till den 17 oktober kan pendlarna i Stockholms innerstad kliva på en gammal buss från 1973 och höra operamusik i ny tappning av olika popartister. Bakom konceptet står operaplattformen Sad Girls.

– Jag vill inte förändra det musikaliska innehållet utan snarare hitta en annan kontext för operan, säger Sanna Colling, regissör och grundare av Sad Girls.

Del av miljonsatsning

Operabussen är en del av Stockholms stads satsning ”Välkommen tillbaka till kulturen” där olika evenemang och samarbetsproduktioner ingår. Totalt beräknas det kosta 10 miljoner kronor.

– För att återstarta Stockholms ekonomi måste vi återstarta kulturen. Sedan har många längtat efter mer kultur under pandemin för Stockholm har varit tyst, säger kulturborgarråd Jonas Naddebo (C).

Bussen är i trafik mellan 17 och 20 alla dagar förutom fredag och lördag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.