Hör vårdbiträdet Agneta Tuominen berätta om hur personalen resonerade kring vaccinationen. Foto: Tomas Blideman/SVT

Här är all hemtjänstpersonal vaccinerad: ”En självklarhet”

Uppdaterad
Publicerad

För personal som arbetar i hemtjänsten är det frivilligt att uppge om man är vaccinerad eller inte. Men på hemtjänstföretaget Väddö Vård i Norrtälje var frågan om vaccinering aldrig laddad eller känslig.

– Vi pratade om det på morgonmötet och alla bestämde sig, utan någon övertalning, att man ville ta det, säger Marie Hellqvist VD på Väddö Vård.

Väddö Vård utanför Norrtälje har 140 anställda som jobbar med hemsjukvård, hemrehabilitering och hemtjänst. VD Marie Hellqvist har fått många frågor från både kunder och anhöriga som vill veta om hemtjänstpersonalen är vaccinerad.

– Det har varit en självklarhet för all personal att ta vaccinet så fort vi blev erbjudna det i januari. Vi har aldrig behövt ställa frågan rakt ut, utan alla talade om när de hade fått tid och när de hade vaccinerat sig, säger hon.

Följ med hemtjänsten till Mariette Nordvall Areskog vars man dog i sviterna av covid-19.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från SVT:s redaktion i Norrtälje

Mer i ämnet