De som ska resa till Danmark måste bära munskydd i kollektivtrafiken. Foto: Johan Nilsson/TT

Här är de nya rekommendationerna

Uppdaterad
Publicerad

Läget är fortsatt allvarligt i Stockholm. Förra veckan ökade antalet konstaterade fall med covid-19 med 27 procent jämfört med veckan innan. Inför att stockholmarna går på sportlov nästa vecka presenterade regionen nya rekommendationer under tisdagen.

Bland annat kom beskedet att regionens högstadie- och gymnasieskolor uppmanas bedriva undervisning på distans under vecka 10, det vill säga veckan efter lovet.

Åtgärden om distansundervisning gäller bara just den veckan. De övriga restriktionerna gäller fram till och med den 23 mars.

Smittskyddsläkaren pekar på att fler borde använda munskydd oftare, även inomhus där det inte går att hålla avstånd.

– Vi vill att man använder munskydd i kollektivtrafiken under hela dygnet, särskilt under rusningstid, säger Maria Rotzén Östlund.

Hör smittskyddsläkare Maria Rotzén Östlund lista de nya restriktionerna i klippet ovan.

*I en tidigare version av den här artikeln stod det att rekommendationerna gäller till och med 22 mars vilket är fel, rätt ska vara 23 mars.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.