Vid Tele2 intill tunnelbanestation Globen samlades många djurgårdssupportrar efter derbyt. Se polisens egna bilder. Foto: Polisen

Här attackerar supportrar polisen efter derby – vädjar nu om tips

Uppdaterad
Publicerad

Efterspelet kring derbyt mellan Djurgården och AIK tidigare i maj har till stor del handlat om en konflikt mellan supportrar och polis. Filmer på polisen som omhändertar och slår mot supportrar har cirkulerat på sociala medier. Nu går polisen ut med videomaterial för att få tips kring händelsen där man misstänker våld mot tjänsteman.

35 personer omhändertogs efter derbyt den 12 maj på Tele2 arena. Men flera supportrar som inte omhändertogs vill polisen nu ha information kring.

– Vi inhämtar nu uppgifter och information kring händelsen. Vi har inte kommit långt i utredningsarbetet och har ingen person misstänkt, säger Patric Josefsson, inspektör på utredningsenheten.

Brottsrubriceringarna som polisen arbetar efter är försök till våld mot tjänsteman och våld mot tjänsteman. På filmer från dagen syns bland annat hur supportrar slänger öl på polisen och i ett fall slår en ordningsvakt.

Under torsdagskvällen visades för första gången bilderna offentligt i Efterlyst i hopp om att tittarna skulle kunna komma med tips om personerna på bild.

– Det har kommit in en del tips men vi vet i nuläget inte vad det ger. Ingen person är misstänkt just nu, säger Patric Josefsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.