Det kan löna sig för innerstadsbor att ställa bilen utanför tullarna. Sommarparkeringen kostar mellan 15 och 100 kronor per dag. Foto: TT arkivbild

Här blir det billigare att parkera i sommar

Uppdaterad
Publicerad

För tredje sommaren i rad inför Stockholm Parkering sommarparkering på utvalda platser i staden. Det innebär att det blir billigare att parkera mellan den 16 juni och 19 augusti.

Sommarparkeringarna vänder sig framför allt till de innerstadsbor som i vanliga fall parkerar på gatan. Genom att under sommaren tillfälligt sänka avgifterna på infartsparkeringar vill man få bort långtidsparkerade bilar från innerstadsgatorna.

År 2016 var första året staden införde sommarparkeringar, då fanns totalt fem parkeringsanläggningar. I år har staden utökat antalet till 22.

Ett dygn kommer att kosta mellan 15 och 100 kronor per dag och man kan köpa parkeringstid fram till 19 augusti. För att ta del av de sänkta priserna måste man köpa sommarbiljetten på Stockholm Parkerings webbplats.

”Enklare och billigare”

– Sommarparkeringen är enklare och billigare för bilisten och vi får användning för bland annat våra infartsparkeringar som annars delvis skulle stå tomma under sommaren, säger Christian Rockberger, VD för Stockholm Parkering i ett pressmeddelande.

Förra året valde 359 bilister att sommarparkera.

Den 16 juni införs sommarparkering Foto: TT

Här är sommarens parkeringsanläggningar

Blackebergs BP

P-hus Brommaplan

Enskede värdshus

Hagsätra Idrottsplats

P-hus Sjöstaden

Ropsten FD Jet Infartsparkering

Ropsten Infartsparkering

Ropsten Shell Infartsparkering

Hässelby idrottsplats

Kärrtorps Idrottsplats

Triangeltomten

Bygeln

Hundkapplöpningen

Londonviadukten

Johannelundstoppen infartsparkering

Rondellparkeringen-Vällingby

P-hus Råcksta

Vällingby P-Däck

P-hus Åkeshov

Älvsjö Infartsparkering

Älvsjö IP infartsparkering

Islandstorget infartsparkering

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.