Se när mannen tar fram en yxa ur ryggsäcken och sedan brottas ned av butikschefen Cail Madrid Wahlstedt. Foto: Butikens övervakningsfilm

Här brottar butikschefen Cail ned yxmannen

Uppdaterad
Publicerad

När Cail Madrid Wahlstedt såg att en man snattade i hans butik på Söder tvekade han inte att konfrontera mannen. Vad Cail inte anade var att mannen skulle plocka upp en yxa ur ryggsäcken.

– Han höll upp den i höjd med mitt ansikte och sa ”jag tycker att det är dags att du låter mig gå nu”, säger Cail som gjorde precis tvärtom och brottade ner mannen istället.

Händelsen inträffade på Södermalm i Stockholm vid lunchtid på söndagen. Efter att Cail Madrid Wahlstedt, tillsammans med hjälp från både personal och civila, fått kontroll över mannen kom polisen och han greps misstänkt för rån i motvärnsfallet.

Mannen ska senare ha kommit tillbaka till butiken och hotat personalen. Han greps ännu en gång och sitter nu anhållen misstänkt för övergrepp i rättssak.

Ingen skadades fysiskt i tumultet som fångades på butikens övervakningsfilm. Se bilderna och hör Cail berätta om händelsen i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.