Foto: Lennart Johansson, Stockholms stad

Här byggs det underjordiska parkeringshuset i Hagastaden

Uppdaterad
Publicerad

Nu blir det klart att det byggs ett stort underjordiskt parkeringshus i Hagastaden. Garaget ska bland annat rymma 1000 parkeringsplatser.

I samband med att Hagastaden växer fram fattas nu också beslut om att bygga ett stort parkeringshus i området. Garaget ska ha plats för cirka 1000 parkeringplatser varav cirka 200 laddplatser för elbilar. I parkeringshuset ska det också finnas plats för cykelparkering.

Bygget av en del av parkeringshuset har redan påbörjats men hela parkeringsbyggnaden förväntas vara färdigt till början av år 2021.

Färre parkeringsplatser

Redan i december 2013 fattade kommunfullmäktige ett inriktningsbeslut om att bygga parkeringshuset. Då skulle parkeringshuset rymma cirka 1 340 parkeringar och förväntades kosta 742 miljoner kronor. Men sedan dess har det skett en minskning gällande antal parkeringar per lägenhet i området och därför beslutar man nu att bygga platser för 1030 bilar för 570 miljoner kronor.

”Projektet blir ett viktigt bidrag till att möjliggöra den planerade stadsutvecklingen i Hagstaden samtidigt som gatorna frigörs från långtidsparkerade bilar”, skriver kommunstyrelsen i ett utlåtande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.