På väggen utanför Åhléns har många satt upp lappar med kärlekshälsningar och avskedsord till människor de kände som dödades i terrordådet. Foto: Mikael Eriksson/SVT

Minnesplanket kommer tillbaka på Kulturhuset

Som SVT Nyheter Stockholm tidigare har berättat så flyttar Åhlénsplanket till Kulturhuset stadsteatern under sommaren. Man kommer också kunna skriva nya hälsningar och minnesord. Därefter tar Stadsmuseet över.

Tusentals post-it lappar med kärleksförklaringar täckte planket som stod placerat utanför Åhlénsväggen. Planket kom att bli en minnesvägg för de omkomna och skadade efter attacken på Drottninggatan fredagen den 7 april.

Mellan den 2 juni och 23 augusti flyttar minnesväggen in på Kulturhuset Stadsteatern. Där ska den bevaras tills Stadsmuseet tar över. När minnesväggen står i Kulturhuset Stadsteatern kommer den att kompletteras med ytterligare en yta för nya minneslappar och hälsningar.

– Vi vill göra det möjligt för stockholmare och besökare att fortsätta sätta upp sina hälsningar och minnesord under hela sommaren, skriver finansborgarråd Karin Wanngård (S) och oppositionsborgarråd Anna König Jerlmyr (M) i ett gemensamt pressmeddelande.

Väggen kommer att placeras i entréhallen på gatuplan.

LÄS MER: Blomsterhavet tas bort efter dådet

Stadsmuseet har sedan tidigare dokumenterat och samlat om in föremål som låg i det stora blomsterhavet vid Sergels torg, så som nallar, flaggor, ljus och ballonger. Det arbetet ska fortsätta tillsammans med Stockholms läns museum.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Terrordådet i Stockholm

Mer i ämnet