En man korsar E4:an mitt under SVT-intervjun. Foto: Göran Lidén/SVT

Här tar mannen en livsfarlig promenad över E4

Uppdaterad
Publicerad

Mitt under en direktsändning fångar SVT:s kamera en man som ger sig ut i den täta trafiken på E4 vid Haga Norra utanför Stockholm. Bilderna på den livsfarliga promenaden sprids nu i sociala medier.

Händelsen inträffar när SVT-reportern Annie Wernersson och fotografen Göran Lidén befinner sig på en gångbro över E4 vid en av Stockholms infarter, för att i Gomorron Sverige rapportera om den intensiva påsktrafiken.

Samtidigt som Wernersson intervjuar Sveriges Radios trafikreporter Carin Berggren om olycksläget, klättrar en man över vägräcket och börjar gå över den hårt trafikerade motorvägen. Han är en hårsmån från att bli påkörd av en lastbil.

Avbryter intervjun

Reportern upptäcker mannen och avbryter intervjun.

– Det går en människa på vägen precis nedanför oss. Det där ser väldigt farligt ut...han korsar motorvägen nu. Ja herregud, säger hon.

Mannen lyckas korsa sex körfält utan att skadas och tar sig upp på andra sidan vägen. Det är oklart varför mannen valde att gå över den trafikerade motorvägen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.