Medlemmar i organisationen Up With People besökte Stockholm och passade på att uppträda – i tunnelbanan. Foto: Privat

Här intar de tunnelbanan med sång och musik

Uppdaterad
Publicerad

Organisationen Up With People är på turnébesök i Stockholm. Ett hundratals ungdomar från 19 länder besöker Stockholm för sätta upp en föreställning på Göta Lejon som ska inspirera unga att göra någonting gott för samhället. För att värma upp sångrösten inför föreställningen begav sig en grupp ur organisationen ut i Stockholms kollektivtrafik.

Den amerikanska ungdomsorganisationen Up With People är en ideell organisation med ungdomar som reser runt i världen. Syftet är att inspirera andra unga att göra skillnad i samhället.

– Det kan handla om ideellt arbete, om sång och dans eller om att ta del av varandras kulturer, säger Cloe Bernier, projektkoordinator för UpWithPeople.

Men gruppens spontana konserter på tunnelbanans perronger i tisdags togs inte emot positivt av alla. På en station stoppades sången och dansen av t-banans ordningsvakter. Up With People fick snällt lämna platsen.

Se videon ovan för att höra sångnumret på T-centralen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.