David Jonsson trodde knappt det var sant när han såg hur Postnords förare hanterade paketen. Foto: David Jonsson

Här kastar Postnords bud paket – igen

Uppdaterad
Publicerad

David Jonsson från Nacka blev vittne till när en av Postnords medarbetare kastade istället för lasta in paket i postbilen vid Orminge centrum. Ett sätt som inte är första gången det fångas på film.

Det var när David kom ut från postombudet vid Orminge centrum , där han själv hade hämtat ut ett paket, som han såg att en killen stod och kastade in flera paket i en postbil. 

– Klockan var strax innan 15.30 och jag hade sett killen lasta över paket inne hos ombudet i en stor rullvagn. När jag sedan kommer ut så står han där och kastar in paketen. Då ser jag att det ligger minst 50 paket till där inne i bilen och de var inte precis staplade snyggt, utan låg huller om buller.

LÄS MER: SVT granskar poststrulet

David Jonsson

David Johansson berättar för SVT Nyheter att han först bara stod och kollade men sedan kände att han skulle fånga det på film.

– Postkillen hade hållit på ett tag innan jag började filma med mobilen, så fick tyvärr bara med de sista paketen han kastar in, men det var betydligt fler än de jag lyckades få med på filmen, säger han.

Vad tänkte du när du såg det som pågick?

Jag skickar en hel del böcker själv med posten och de är ju inte gratis. När man får se att de hanterar paketen på ett så här vårdslöst sätt så blir man ju inte superglad och det är ju snarare ett under att ett paket kommer fram helt.

Över en miljon visningar

När David kom hem laddade han upp filmen på Facebook med texten: ”Postnord – har du tur är sakerna hela”.

– Jag tänkte att det mest var för att visa mina kompisar. Jag kände faktiskt inte till att det varit så stor debatt om det här tidigare, så jag räknade inte med att det skulle bli så viralt.

På onsdagsförmiddagen hade klippet startats över 1,2 miljoner och delats mer än 25.000 gånger.

Inte första gången

Men det är inte första gången som en Postnord-anställd blivit fångad på film när paket hanteras på samma oömma sätt. Så sent som i början av oktober fångades en chaufför i Linköping på film när han kastade paket in i en av Postnord bilar.

När David slutat filma gick han fram och påtalade för Postnords medarbetare vad han tyckte.

– Jag frågade honom om han tyckte det var ett bra sätt att hantera människors paket. Dock fick jag inget svar, utan killen hoppade in i bilen och körde därifrån, säger David Jonsson.

”Jag blir riktigt förbannad”

Fredrik Nilsson, chef vid Postnord region Öst, har sett filmen och reagerar starkt på hanteringen.

– Det här är helt oacceptabelt, det får absolut inte gå till på det här sättet. Jag blir rent ut sagt riktigt förbannad när jag ser det här, säger Fredrik Nilsson till SVT Nyheter.

Hur har ni agerat?

– Den här chauffören kommer inte längre att arbeta för oss. Hans förklaring var att han var superstressad efter att ha suttit fast i bilen i sex timmar. Men oavsett förklaring är det här aldrig acceptabelt.

Men det här är ju inte första gången som det fångas på film?

– Nej tyvärr inte, men då var jag också tydlig. Men tydligen nådde den informationen inte alla. Jag kan bara beklaga, säger Fredrik Nilsson, chef vid Postnord region Öst.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Poststrulet

Mer i ämnet