”Vi ville använda kraften vi har i supporterskapet och göra någonting för samhället som lider just nu”, säger supportern Martin Nilsson. Foto: Frida Jareteg

Här samlar Bajenfans in skyddsutrustning till vården

Uppdaterad
Publicerad

När det inte längre finns några matcher att gå på funderade Hammarbys supportrar på vad de kunde göra istället. Resultatet blev en insamling av skyddsutrustning till vården.

Under både lördagen och söndagen satt tålmodiga Hammarbysupportrar vid ett bord på Medborgarplatsen i Stockholm i förhoppningen att förbipasserande skulle skänka skyddsutrustning som munskydd, vårdhandskar och handsprit – gåvor som sedan ska lämnas över till akutsjukhusen.

I och med covid-19 är seriestarterna för allsvenskan, damallsvenskan, elitettan och superettan uppskjutna.

– Vi ville använda kraften vi har i supporterskapet och göra någonting för samhället som lider just nu, säger supportern Martin Nilsson.

När SVT kom på besök på söndagsförmiddagen var det inte direkt någon folkanstormning, men under gårdagen fick Bajensupportrarna in en hel Ikea-kasse med munskydd och handsprit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.