Juliette Maussier tog ombord en ur besättningen i sin kanot. Foto: Anna-Klara Bankel, ABC.Visa alla (4)
Visa alla (4)

Hon räddade besättningen från störtade helikoptern

Uppdaterad
Publicerad

En helikopter störtade på måndagsförmiddagen i sjön Tyresö-Flaten i Tyresö sydost om Stockholm. De två i helikoptern räddades ur vattnet av en skolklass i kanoter.

– Den störtade ungefär mitt i sjön. De har undersökts av sjukvårdspersonal och förefaller helt oskadda, säger Björn Wrandel på Sjö- och flygräddningen.

Juliette Maussier från årskurs 9 på Kvarnbergsskolan i Huddinge tog upp en av de nödställda från helikoptern i sin kanot.
– Vi såg dem i vattnet. Jag var ungefär 150 meter därifrån, så vi paddlade fram och tog upp dem, säger hon till ABC.

Enligt Frida Nyberg, yttre befäl på plats vid sjön, var helikoptern på väg att ta vattenprover när den kom på för låg höjd och störtade.

Vad det rörde sig om för prover och i vilket syfte är oklart. Olyckan kommer nu att utredas av Statens haverikommission.

”Det var dramatiskt”

Olyckan skedde i sjön Tyresö-Flaten närheten av området Krusboda i Tyresö kommun.

– Det var dramatiskt. Det är ju inte varje dag en helikopter går ner, säger brandförman Benny Winblad.

– Vi fick höra att det var en skolklass på sjön, så vi trodde först att de kanske var inblandade. När vi kom fram hade eleverna plockat upp besättningen i sina kanoter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer