Minderåriga misstänks för våldtäkt i Solna

Uppdaterad
Publicerad

Två minderåriga pojkar som anhölls på lördagen misstänkta för bland annat våldtäkt och sexuellt ofredande mot flera flickor släpptes på söndagen. Men brottsmisstankar kvarstår och ytterligare förhör kommer att hållas..

Händelsen inträffade strax innan midnatt, natt mot lördag i samband med att fem flickor skulle lämna en fest i Solna. De två minderåriga pojkarna som kunde gripas efter en helikopterjakt är misstänkta för våldtäkt, försök till våldtäkt, misshandel och sexuellt ofredande. Ytterligare en person har tagits in för förhör, och polisen utesluter inte att det kan finnas ytterligare gärningspersoner.

– Offren är fem flickor i åldern 15- 17 år. De har på olika sätt utsatts för brotten, men mer än så är inget vi går ut med i nuläget, säger Albin Näverberg på Stockholmspolisen.

Under lördagen hölls förhör med de misstänkta tillsammans med föräldrar och socialtjänst. Pojkarna satt under natten anhållna men släpptes på söndagen. Brottsmisstankarna kvarstår dock.

Polisen är mycket förtegen om de inblandade personerna och vad man misstänker ska ha hänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.