Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På lördagen fick Mehdi Hooshdar sitt blodtryck kollat av undersköterskan Emma Åkesson på hjärtmottagningen på Karolinska i Solna. Foto: Pia Heick/SVT

Hjärtmottagningen på Karolinska i Solna håller extraöppet

Uppdaterad
Publicerad

Nio läkare och två undersköterskor jobbade under lördagen extra på hjärtmottagningen på Karolinska i Solna. Målet var att korta vårdköerna som uppstått under pandemin.

Runt 200 hjärtpatienter har i nuläget väntat i 30 dagar eller mer på sitt läkarbesök. Av dem hade ett 60-tal blivit kallade till undersökning under lördagen.

– Det är mycket lugnare här idag än när det är vardag och det känns skönt, säger Mehdi Hooshdar som kollat sitt EKG och blodtryck.

Korta vårdköerna

Satsningen är ett led i Karolinskas arbete med att korta de vårdköer som uppkommit under pandemin.

– Vi har gjort extrasatsningar även tidigare, men det här är den mest omfattande på väldigt länge, säger Michael Melin som är biträdande överläkare och patientflödeschef på hjärtmottagningen vid Karolinska i Solna.

Se mer i videon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer