Entrén på Högdalens bibliotek pryds av en stor väggmålning. Foto: SVT/Lisa Liljefors

Lägre hyllor och mjukare färger ska öka tryggheten

Publicerad

Lokalerna och hyllorna på Högdalens bibliotek har fått sig ett nytt lyft. Initiativet är en del av ett projekt för att öka tryggheten och trivseln i biblioteksrummen.

Renoveringen på biblioteket är en satsning från Stockholms stad för att öka tryggheten hos både besökare och personal. Tidigare har det rapporterats om en problematik med stök och öppen droghandel och nu hoppas man med satsningen kunna öka trivseln.

Lägre hyllor och mjukare färger

Förutom nya möbler och färger har tydligare uppdelningar för barn och unga gjorts på biblioteket. Höga bokhyllor som skymmer sikten för personalen har bytts ut till lägre och en färgglad ny väggmålning pryder den nya entrén.

– Alla bibliotek har ju en problematik med att då och då bli stökigt och det vill vi ju göra vad vi kan för att förhindra, säger Anna Ulfstrand, bibliotekets enhetschef.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.