Efterträdaren Gunilla Glantz har sedan 2014 haft rollen som stadsbyggnadsdirektör i Nacka. Foto: Sören Andersson/Nacka kommun

Hon blir Stockholms nya trafikdirektör

Publicerad

Nu är det klart vem som tar över som trafikdirektör i Stockholms stad efter att Jonas Eliasson fick avgå. Efterträdaren Gunilla Glantz har sedan 2014 haft rollen som stadsbyggnadsdirektör i Nacka, men från och med juni tar hon plats i stadshuset, det rapporterar DN.

I december fick Jonas Eliasson avgå som Stockholms stads trafikdirektör och nu har en ersättare utsetts. Den 1 juni tar Gunilla Glantz över, skriver Dagens Nyheter.

Gunilla Glantz jobbar för tillfället som stadsbyggnadsdirektör på Nacka kommun och har tidigare arbetat på både Trafikverket och trafikförvaltningen.

– Jag har ju en lång erfarenhet från trafikbranschen sedan tidigare. Jag kan ta alla de erfarenheterna och bidra i de här frågorna, säger Gunilla Glantz till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.