Foto: TT arkivbild

Avicii hedrades med dubbla minnesgudstjänster

Uppdaterad
Publicerad

Tusentals personer hedrade bortgångne artisten Tim ”Avicii” Bergling vid dubbla minnesgudstjänster vid Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm under fredagskvällen. Flera av artistens sånger som ”Wake me up”, ”Hey brother” och ”Levels” framfördes och hans pappa Klas Bergling höll ett minnestal.

– Tims musik hjälpte många. Vi har fått mycket hjälp. Vi i familjen kommer på olika sätt att fortsätta hjälpa andra, när vi kan och har möjlighet, sade Klas Bergling i sitt tal, enligt P3 Nyheter.

Organist Ulf Norberg har arbetat med att arrangera Aviciis låtar för kyrkorgel och kör.

– Jag tycker att texterna och musiken är fantastiska och det ska bli jättespännande ikväll, sade Ulf Norberg till SVT Nyheter inför minnesgudtjänsten.

I videon ovan kan du höra hur Wake me up och Levels låter på orgel.

”Rytmerna har varit svårast, det är sällan klassisk körmusik är så kvick i vändningarna” säger Ulf Norberg organist. Foto: SVT
Tim Bergling Aviciis musik kommer även att spelas med fötterna under mässan på fredagsmässan. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.