Väpnat rån mot hotell i Barkarby

Uppdaterad
Publicerad

Beväpnade och maskerade män rånade vid 13-tiden på lördagen ett hotell vid Barkarby, och kom undan med kontanter. Ett stort polisuppbåd jagar nu rånarna med bland annat helikopter.

Polis beordrades vid 13-tiden idag till ett hotell vid Barkarby efter uppgifter från hotellpersonal att två yngre män, den ene beväpnad med ett pistolliknande föremål, rusat in och tilltvingat sig kontanter ur kassorna.

Rånarna hade även dragit med sig personalen in i ett bakre rum och krävt att ett kassaskåp skulle öppnas. Personalen hade inte nyckel till kassaskåpet.

– Det finns inte klart att någon kom till skada men gärningsmännen ska ha släpat en kvinna i håret in till det bakre rummet. Polispatrullen har kontrollerat flera personer men ingen misstänkt har gripits, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.

Flera vittnen

De två männen ska ha varit maskerade men enligt vittnen gick det ändå att se männen genom maskerna.

– Vi har flera vittnen på plats som har sett händelseförloppet och nu samlar vi in information men undersöker också om det finns kameror i området som kan hjälpa oss.

Efter rånet sprang förövarna från platsen i riktning mot det intilliggande villaområdet.

Polisen har inlett en utredning om grovt rån, och spanar i området med bland annat helikopter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.