Övervakningskameror fångade det brutala mordet inne på en pizzeria i Rinkeby på film.

Dom fastställd: 17-åring döms för mord inne på pizzeria

Publicerad

I november dömdes en 17-åring för det brutala mordet inne på en pizzeria i Rinkeby. Efter att domen överklagats har nu Svea hovrätt gjort sin bedömning och fastslår tingsrättens dom om mord.

I slutet av november dömde Solna tingsrätt en 17-åring till tre års sluten ungdomsvård för mordet inne på en pizzeria vid Rinkeby torg.

Domen överklagades av 17-åringens advokat som menar att mannen är oskyldig. I dag kom hovrättens dom.

Svea hovrätt går på tingsrättens linje och dömer 17-åringen för mordet.

I domen står bland annat: ”Hovrätten anser inte att den nya bevisning som lagts fram i hovrätten ändrar bevisläget på något avgörande sätt.”

Däremot frikänns 17-åringen från ett av två åtal om grovt vapenbrott. Detta påverkar dock inte påföljden som fastställs till tre års sluten ungdomsvård.

Var 16 år gammal vid mordtillfället

Det var den 8 januari 2018 som en man sköts till döds inne på en pizzeria vid Rinkeby torg. I slutet av februari greps och häktades den nu dömde mannen.

Vid mordtillfället var han 16 år gammal. Straffvärdet för mordet motsvarar 18 års fängelse för en vuxen.

Bevisningen har bland annat bestått av filmer från övervakningskameror som visar händelseförloppet samt 17-åringens dna som återfanns på två patroner i den pistol som användes vid mordet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer