Se när Finsta jaktlag samlades för att jaga vildsvin. Foto: Tomas Blideman/SVT

Här går 900 jägare ut för att skjuta vildsvin

Uppdaterad
Publicerad

I ett försök att minska vildsvinsstammen har Norrtälje kommun uppmanat alla jägare att gå ut i skogen för att jaga. Men att jaga vildsvin är ingen enkel match – det vet Dennis Eklund som är jaktledare för Finsta jaktlag.

– Det blir aldrig som man tänkt sig, säger han.

För att hitta lösningar på problemen som vildsvinen orsakar har Norrtälje kommun startat en arbetsgrupp som arbetar med frågan. Och en lösning heter jakt. Så under sista helgen i november gick 900 jägare i kommunen att gå ut i skogen för att jaga vildsvin, bytet blev 200 fällda vildsvin.

Projektet är ett samarbete med Jägareförbundet och LRF och man hoppas att en samlad jakt ska få en effekt på vildsvinsstammen.

– Många är väldigt engagerade i den här frågan och vill ställa upp, säger Lina Segrell som är verksamhetsutvecklare på Norrtälje kommun och har samordnat helgen.

I videon följer vi med Finsta jaktlags 20 jägare ut i skogen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.