Hundratals patroner hittade i källare i Hagsätra

Uppdaterad
Publicerad

I samband med en källarrensning i ett hyreshus i Hagsätra i södra Stockholm hittades omkring 150 patroner. Nu försöker polisen ta reda på varifrån ammunitionen kommer, och hur den hamnat i hyreshuset.

Polisen kontaktades i helgen av boende i ett hyreshus, som hittade patronerna i en påse gömd bakom en soffa i en källargång.

Det finns misstankar om att kriminella kan ha gömt patronerna för att hämta dem vid ett senare tillfälle, men enligt Henrik Garzon vid polisen i Farsta finns även andra möjliga förklaringar.

-Det kan också vara så att någon hittat patronerna någon annanstans, och sedan inte riktigt vetat vad man ska göra av dem, utan slängt i ett källarförråd och hoppats att någon annan ska ta hand om den, säger Henrik Garzon.

-Det är inte helt ovanligt att när man rensar dödsbon hittar till och med gamla artilleripjäser, eller att gamla FN-soldater har ammunition som souvenirer hemma. Vi undersöker på bred front, det kan vara i princip vad som helst.

Fynd om hundratals patroner hör dock inte det till vanliga, enligt Henrik Garzon. Nu görs en teknisk undersökning för att se om det är möjligt att knyta dem till någon person via fingeravtryck eller dna.

Ammunitionen beskrivs som ”skarp” och det handlar om flera olika kalibrar, exakt vilka vill polisen inte gå ut med. En anmälan har upprättats om misstänkt brott mot vapenlagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer