Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Blåljusbilder

Efter husbilsexplosion i Älvsjö – kvinna död

Uppdaterad
Publicerad

Polisen bekräftar nu att en kvinna i 70-årsåldern avlidit efter husbilsexplosionen i Älvsjö under lördagen. En man i 60-årsåldern vårdas fortfarande på sjukhus för allvarliga skador.

Explosionen inträffade vid en tankstation i ett industriområde i Älvsjö där man kan tanka gasbilar och fylla på gas.

Två personer fördes till sjukhus med allvarliga skador och under måndagsmorgonen meddelade polisen att en av den, en kvinna i 70-årsåldern, avlidit av sina skador.

Manen, som är i 60-årsåldern, vårdas fortfarande på sjukhus för sina skador.

– Mannen är allvarligt skadad men jag har inga uppgifter om livshotande skador. Det var även en hund på plats som överlevde och som togs om hand av veterinär, säger Anna Westberg.

Ska hålla förhör med mannen

Polisen har en inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet, vållande till annans död samt vållande till kroppsskada.

– Nu inväntar vi svar på tekniska undersökningen och det kan bli aktuellt med ytterligare tekniska undersökningar. Vi ska även hålla förhör med mannen så fort det är möjligt och vi undersöker om det finns övervakningsfilm som visar något av värde.

Bombskyddet på plats där en husbil exploderade under lördagen. Foto: Blåljusbilder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.