Foto: TT

Nu klubbas miljonsatsning på ökad trafiksäkerhet

Publicerad

Under kvällens möte i kommunfullmäktige väntas en miljonsatsning på ökad trafiksäkerhet klubbas. Andra frågor som kan komma att diskuteras är OS i Stockholm, Nobelcenter och Stockholms flygplatser.

I dag ska kommunfullmäktige i Stockholms stad ta ett beslut för ökad trafiksäkerhet. Beslutet gäller en satsning på 137 miljoner för att bygga fartgupp, cirkulationsplatser och nya övergångställen Hässelby-Vällingby, Liljeholmen, Skärholmen och Norrmalm.

Beslutet är en del i en större satsning på ökad trafiksäkerhet, totalt 750 miljoner kronor mellan 2017 och 2026.

Frågor om Nobelcenter, OS och Bromma tas upp

På föredragslistan finns även interpellationer från oppositionsborgarråd Karin Wanngård (S) där hon ifrågasätter det hon kallar ”den nya majoritetens ambivalenta inställning till OS”. Hon efterfrågar även tydlighet från majoriteten angående avvecklingen av Bromma flygplats samt utvecklingen av Arlanda.

Även Nobelcenter kan komma att tas upp på mötet då oppositionsborgarråd Jan Valeskog (S) lämnat en interpellation i ämnet till Moderaternas Joakim Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.