Ikväll ska 800 elever plugga matte i Blå hallen

Publicerad

I maj är det dags för de nationella proven i matematik och med anledning av detta arrangerar Mattecentrum konvent på ett antal platser runt om i landet dit elever får komma för att få hjälp av kunniga volontärer att förbereda sig inför proven.

I Stockholm upplåter Stockholms stad Blå hallen i Stadshuset för Mattecentrum och de många elever som förväntas komma.

– Det känns väldigt roligt att välkomna Mattecentrum och så många elever till Stadshuset och Blå hallen. Det här är en fantastisk möjlighet för eleverna att förbereda sig extra mycket inför de nationella proven. Mattecentrum och alla volontärer gör ett viktigt arbete som betyder mycket för många elever, säger Olle Burell (S), skolborgarråd Stockholms stad.

– Blå hallen är Stockholms pampigaste lokal och det är jättekul att det just är där som vi ska hjälpa elever med att förbereda sig inför sina prov. Matte är viktigt och att plugga tillsammans är kul och festligt. Och vem vet, kanske kommer en blivande Nobelpristagare dit för att plugga, säger Karolina Lisslö, Mattecentrums generalsekreterare.

Konventet äger rum i Blå hallen idag måndag 11 maj kl. 17.00-20.00. Media är välkomna. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer